Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадова украса

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадова украса

Потребител#196367Потребител#196367
Новак
2817249143
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадова украса4 / 4
26/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 гр
  • маскарпоне - 250 гр(на стайна температура )
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 100 г ( количеството може да варира според личните предпочитанията )
  • шоколад - 100 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте маскарпонето заедно с половината захар. Разбийте 250 мл от сметаната докато се сгъсти, като постепенно добавяте другата половина от захарта към нея.

Прибавете сметаната към маскарпонето, ако се образуват бучки или ви е трудно да получите гладка смес може да разбиете крема за кратко с помощта на миксер. Накрая добавете ванилията и кремът е готов.

Потапяйте за кратко всяка бисквитка в млякото, а след това я подредете в избраната форма. Редувайте бисквитите и крема, докато продуктите свършат. Оставете тортата за 4 часа в хладилник да стегне.

След това разбийте останалата сметана и с нея намажете тортата. Украсете тортата с разтопен шоколад и я оставете в хладилник, за да стегне шоколадът по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: