Начин на приготвяне
Доматите се измиват старателно и се разрязват по дължина на две половини.
Долните половинки на доматите се нареждат се тава, която предварително сме намазали с олио. Не изхвърляйте горните половинки, защото после ще ги поставяме обратно отгоре върху доматите.
Започваме да подготвяме пълнежа. В тиган загряваме мазнина и слагаме лука и чесъна.
Запържваме около 3-4 мин, след което добавяме и каймата, като разбъркваме внимателно, за да я разпределим равномерно и да не остават бучки.
Добавяме малко вода, ако има нужда, и поръсваме с подправките.
Отново разбъркваме и сваляме от котлона, когато каймата се позапържи.
Изливаме пълнежа в наредените в тавичката домати, слагаме отгоре капачетата на приготвените пълнени домати, които предварително отрязахме, и наливаме около 1 ч.ч. вода в тавата.
Покриваме с фолио. Печем на 190 °C за около час.
След това махаме фолиото и запичаме за още няколко минути без него.
Пълнените домати с кайма и лук са много вкусни!
Добър апетит!