Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с кайма и лук

Пълнени домати с кайма и лук

akakakakakak
Новак
735
Пълнени домати с кайма и лук
Снимка: akakak
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Страхотно предястие от пълнени домати с кайма и лук"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг
  • пресен лук - 2 връзки
  • пресен чесън - 1 вр.
  • олио - 200 г
  • кайма - 1 кг (свинска, телешка или комбинирана)
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват старателно и се разрязват по дължина на две половини.

Долните половинки на доматите се нареждат се тава, която предварително сме намазали с олио. Не изхвърляйте горните половинки, защото после ще ги поставяме обратно отгоре върху доматите.

Започваме да подготвяме пълнежа. В тиган загряваме мазнина и слагаме лука и чесъна.

Запържваме около 3-4 мин, след което добавяме и каймата, като разбъркваме внимателно, за да я разпределим равномерно и да не остават бучки.

Добавяме малко вода, ако има нужда, и поръсваме с подправките.

Отново разбъркваме и сваляме от котлона, когато каймата се позапържи.

Изливаме пълнежа в наредените в тавичката домати, слагаме отгоре капачетата на приготвените пълнени домати, които предварително отрязахме, и наливаме около 1 ч.ч. вода в тавата.

Покриваме с фолио. Печем на 190 °C за около час.

След това махаме фолиото и запичаме за още няколко минути без него.

Пълнените домати с кайма и лук са много вкусни!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: