Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хек в бирено тесто

Хек в бирено тесто

Хек в бирено тесто
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"С тази панировка хекът е изключително вкусен, спор няма"

Необходими Продукти

  • риба - 800 г хек
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • масло - за пържене
  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • бира - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на филенца. Посолете, поръсете с черен пипер и лимонов сок. Оставете я така да се маринова за около 30 минути.

Пригответе биреното тесто, като разбиете яйцата, прибавите солта, бирата и брашното. Разбъркайте и оставете тестото за около 15 мин.

Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете постепенно към тестото.

Извадете я от маринатата, подсушете я с домакинска хартия.

Загрейте мазнината за пържене в подходящ тиган. Потопете всяко парче хек в биреното тесто и изпържете до златисто от двете страни.

Отцедете от мазнината, като подредите парченцата риба върху домакинска хартия.

Поднесете панираната риба още топла с подходяща гарнитура, парченца лимон и студено питие.

Хекът в бирено тесто е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: