Начин на приготвяне
Почистената кокошка нарязваме на едри парчета и слагаме в дълбок съд. Заливаме с вода, добавяме малко сол, зърна черен пипер, бахар и слагаме с капак да заври на котлона.
Ако използвате тенджера под налягане, времето за сваряване на месото значително ще се намали, като едновременно с това се намалява и количеството необходима вода за това.
След като заври, добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, морковите, граха, наситнените кромид лук и чушки и оставяме на котлона за още около 30-40 минути, в зависимост от съда, който използвате.
Месото се изважда, оставя се да поизстине и се обезкостява, след което се нарязва на дребни кубчета и се връща отново в тенджерата да ври до готовност.
По желание може да добавите допълнително гореща вода, ако искате супата да стане по-рядка.
Когато пилешката супа е почти готова се добавят обелените и нарязани на малки парчета домати, накълцаните скилидки чесън, нарязания на ситно зелен лук, сол, черен пипер, кимион на вкус и се оставя да поври на по-слаб котлон още 10 минути.
Сервирайте в по-дълбоки купички, поръсете с нарязания магданоз и лют червен пипер.
Селската супа от кокошка със зарзават е готова.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за петел или вкусно пълнено пиле.