Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Селска супа от кокошка със зарзават

Селска супа от кокошка със зарзават

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Селска супа от кокошка със зарзават
Снимка: Зори
1 / 3
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Приготвена, за да събуди всеки апетит"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • грах - 2 ч.ч.
  • лук - 1 бр. кромид
  • зелен лук - 1 връзка
  • вода - 4 литра
  • черен пипер - зърна
  • бахар - зърна
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лют червен пипер - или сушени люти чушлета
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената кокошка нарязваме на едри парчета и слагаме в дълбок съд. Заливаме с вода, добавяме малко сол, зърна черен пипер, бахар и слагаме с капак да заври на котлона.

Ако използвате тенджера под налягане, времето за сваряване на месото значително ще се намали, като едновременно с това се намалява и количеството необходима вода за това.

След като заври, добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, морковите, граха, наситнените кромид лук и чушки и оставяме на котлона за още около 30-40 минути, в зависимост от съда, който използвате.

Месото се изважда, оставя се да поизстине и се обезкостява, след което се нарязва на дребни кубчета и се връща отново в тенджерата да ври до готовност.

По желание може да добавите допълнително гореща вода, ако искате супата да стане по-рядка.

Когато пилешката супа е почти готова се добавят обелените и нарязани на малки парчета домати, накълцаните скилидки чесън, нарязания на ситно зелен лук, сол, черен пипер, кимион на вкус и се оставя да поври на по-слаб котлон още 10 минути.

Сервирайте в по-дълбоки купички, поръсете с нарязания магданоз и лют червен пипер.

Селската супа от кокошка със зарзават е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: