Пикантни картофи и чоризо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6029114746
30/08/2017
"Наличието на чушки в тази рецепта е важен свързващ вкусовете компонент - не ги пропускайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 563
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • картофи - 400 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • вода - 150 мл
  • чоризо - 400 г сурово за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на дребни кубчета (по-едри от за мусака).

Нарежете чесъна на дребно и го смесете със зехтина, лимоновия сок, червения пипер, ригана и кимиона в купа. Овкусете със сол.

Нарежете червената, лютата чушка и лука на дребно. Разбъркайте с картофите.

Залейте с овкусения зехтин и разбъркайте отново хубаво. Изсипете в тава за печене и сипете водата. Подредете парчетата чоризо.

Печете около 40-45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса или до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар