Начин на приготвяне
В купа, нарежете магданоза на ситно, настържете на ситно ренде скилидките чесън, добавете олиото, оцета, черния пипер и солта на вкус, разбъркайте и оставете така да се маринова, докато приготвите чушките.
Почистете чушките от кочана и семената, измийте ги и ги подсушете.
В тиган загрейте малко олио, подредете чушките и ги изпържете от всички страни, на бавен огън при затворен капак на тигана. Обелете чушките и ги подредете в чиния.
Обелете и нарежете краставицата на резени, нарежете домата на полумесеци, подредете ги в чинията при чушките.
Към маринатата прибавете и сока от пърженето на чушките, разбъркайте и полейте подредените български зеленчуци с нея. Накрая прибавете тук–там кубчета сирене и чорбаджийските чушлета, сервирайте.
Фантастична, пикантна българска салата, която не само ще ви предпази от много заболявания, но е идеална за студена българска ракийка.