Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Лятна яхния от зеленчуци и наденица

Лятна яхния от зеленчуци и наденица

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Лятна яхния от зеленчуци и наденица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И си отрежете 2 филийки хляб"

Необходими Продукти

  • наденица - 200 г свинска (сурова за готвене)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 1 бр. голям
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 400 мл. пилешки
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата на парченца, лука, моркова, чушката и домата на кубчета. Чесъна наситнете на дребно.

Загрейте олиото на умерен котлон в дълбок тиган. Сипете наденицата, лука и моркова и запържете за 10 минути, като разбърквате непрекъснато.

Добавете нарязаните чушка, домат и чесъна. Гответе около 5 минути и добавете бульона и лимоновия сок.

Разбъркайте, оставете ястието да заври, покрийте с капак и гответе около 10 минути. Тогава добавете нарязаната тиквичка и овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте и гответе още около 15 минути без капак.

Поръсете яхнията с нарязан магданоз, отстранете от котлона и сервирайте.

Лятната яхния от зеленчуци и наденица е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: