Начин на приготвяне
Нарежете магданоза, лука и чесъна на ситно. Смесете съставките за кюфтетата в купа, замесете каймата много добре и оставете настрани.
Обелете и нарежете на тънки филийки картофите. От каймата оформете малки и сплескани (като за шницел) кюфтенца с дебелината на филийка картоф. Оформете си сандвичи от 2 картофени филийки и кюфтенце в средата.
Подредете готовите сандвичи в кръг в подмазана с малко олио тава, отгоре поставете чорбаджийските чушлета и резени домат.
Поставете тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете до готовност на картофите, когато получите желания загар отгоре поставете лист фолио, за да не прегори.
Отделно в тиган загрейте малко олио и запържете за кратко доматеното пюре, добавете врялата вода, посолете на вкус и разбъркайте.
Извадете готовото ястие от фурната и залейте със заврелия доматен сос, оставете така за около 10-15 минути и сервирайте.