Кюфтета кебап на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кюфтета кебап на фурна
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Дори да не беше така красиво подредено, пак нямаше да го върнем"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 600 г
  • галета - 100 г
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз - половин връзка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
  • картофи - 1 кг
  • чорбаджийски чушки - 5 - 6 бр.
  • домати - 1 бр.
  • за соса
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • вода - 500 мл вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете магданоза, лука и чесъна на ситно. Смесете съставките за кюфтетата в купа, замесете каймата много добре и оставете настрани.

Обелете и нарежете на тънки филийки картофите. От каймата оформете малки и сплескани (като за шницел) кюфтенца с дебелината на филийка картоф. Оформете си сандвичи от 2 картофени филийки и кюфтенце в средата.

Подредете готовите сандвичи в кръг в подмазана с малко олио тава, отгоре поставете чорбаджийските чушлета и резени домат.

Поставете тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете до готовност на картофите, когато получите желания загар отгоре поставете лист фолио, за да не прегори.

Отделно в тиган загрейте малко олио и запържете за кратко доматеното пюре, добавете врялата вода, посолете на вкус и разбъркайте.

Извадете готовото ястие от фурната и залейте със заврелия доматен сос, оставете така за около 10-15 минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: