Начин на приготвяне
Историята на тази манджа ми се струва интересна, затова ще я разкажа по-подробно. Печеното пиле на грил от магазина бе донесено и изядено избирателно - кълки и крилца. А бялото месо остана за баламурниците. Почесах се по врата - какво да го правя, порових из готварските сайтове и накрая скалъпих следната вкусотия.
Запържих с масло ситно нарязания лук. Минах през месомелачката нарязаната сурова и обелена тиквичка, после филето, после лука и завърших с мъничко крайче от хляб, накиснато с малко вода.
Прибавих в каймата едно яйце, малко сол и повечко черен пипер. Омесих сместа, оформих кюфтенца, всяко от тях овалях първо в яйце, после в галета и изпържих в сгорещено олио, но не прекалено - на 8 от 9 върху керамичния плот.
От разбитото за паниране яйце остана малко и пак се зачудих какво да правя. Но не за дълго. Изсипах го при още пържещите се последни 3 кюфтенца и си спретнах мини-омлетче. Кюфтенцата извадих върху домакинска хартия, да попие излишната мазнина.
Получиха се супер! С няколко резенчета домати за гарнитура.