Начин на приготвяне
От бутертестото изрежете тънки ленти. Върху обърнати алуминиеви форми за мъфини, които са предварително намаслени с олио, изплетете от лентите тесто кошничките, като промушвате лентичките една под друга.
Не е нужно плетката да е много стегната, защото при печенето тестото ще увеличи малко обема си. Сложете ги в тавичка с постлана и намазана с олио хартия за печене.
От две усукани ленти тесто оформете дръжката, като я завиете в желаната форма преди печенето.
Намажете с четка със сместа от разбития жълтък, зехтин и соевия сос.
Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса на средна решетка и включен вентилатор до готовност на тестото.
Изчакайте да се охлади и отстранете внимателно алуминиевите форми.
В порционни чинии сложете по една кошничка, покрийте дъното ѝ с листенца свеж босилек, отгоре наредете кръгчета моцарела и чери домати.
Отстрани на чинията разпределете отново кръгчета моцарела, резени зелена чушка, листа мента и чери доматки. Накрая прикрепете и дръжките на кошничките, като леко ги натиснете към основата.
Изключително свежо предястие антипасти за специален повод или пък без повод!
Салатата антипасти в бутеркошнички е готова.
От бутер тесто препоръчваме да опитате също тези бутер банички или този щрудел от бутер тесто.