Бисквитена торта със заквасена сметана и бадеми

01/09/2017
"Едно парче вкусна торта винаги подобрява настроението "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112 777
  • Преглеждания за месеца1173
  • Преглеждания за седмицата116
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 малки пакета Житен дар
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 550 мл
  • крем шоколад - 1 бр. на Йоткер
  • крем ванилия - 1 бр. на Йоткер
  • черен шоколад
  • бадеми - 10 бр. счукани
  • мед - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се шоколадовият крем, като в купа се сипва 300 мл студено прясно мляко, добавя се шоколадовият прах и с миксер се разбърква на бързи обороти, докато сгъсти.

Прибавя се половина заквасена сметана и 2 с.л. пудра захар и продължаваме да разбиваме на гладък крем.

В друг съд се сипва 250 мл студено прясно мляко и ваниловият крем. Разбива се, прибавяме останалата заквасена сметана и пудра и разбиваме за втория крем.

Бадемите се счукват на парченца и започваме сглобяването. В купа смесваме вода и мед, разбърква се добре.

В тавичка на дъното сипваме 3-4 с.л. от шоколадовия крем, отгоре нареждаме ред бисквити, потопени за секунди в медения сироп.

Отгоре се намазва с шоколадов крем, редим втори ред бисквити с ванилов крем и поръсен с бадеми.

Следва трити ред бисквити и шоколадов крем, последен ред завършваме с ванилов крем и оставяме да стегне.

Преди сервиране бисквитената торта се поръсва със стружки черен шоколад.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
05.01.2019 12:12
Много вкусна!
1
0