Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Боровинково сладко с канела

Боровинково сладко с канела

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Боровинково сладко с канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Страхотно боровинково сладко, с което палачинките стават още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • боровинки - 1.5 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • канела - 1 пръчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме плодчетата от листенца и дръжки. Поставяме ги в гевгир и внимателно ги измиваме под струя течаща вода.

Посипваме ги със захарта и ги оставяме за едно денонощие в хладилник.

На следващия ден ги поставяме в емайлиран подходящ за количеството съд и ги варим за 20 минути на силен огън.

После намаляваме температурата, добавяме пръчицата канела, разбъркваме внимателно и оставяме да ври.

Поставяме във фризера чиния, върху която пробваме гъстотата на сиропа.

Подготвяме чисти и сухи бурканчета.

Щом сиропът се сгъсти до необходимата консистенция, отстраняваме канелата. 5 минути преди да го свалим от котлона, добавяме лимонената киселина, разтворена в 1 ч.л. гореща вода.

Насипваме готовото сладко в бурканчетата, докато е още горещо. Обръщаме ги с капачката надолу, за да се запечатат.

Покривам ги с кърпа, за да изстиват по-бавно.

Боровинковото сладко с канела е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: