Летен плодов сладкиш

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Летен плодов сладкиш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Комбинацията от сливи, праскови и извара в този сладкиш ще ви накара да се влюбите е него"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилена захар - 1 бр.
  • сини сливи - 8 бр.
  • праскова - 1 бр.
  • За плънката
  • извара - 125 г
  • крема сирене - 125 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото разбийте маслото, престояло на стайна температура, със захарта на пухкав крем. Добавете последователно едно след друго яйцата. Постепенно прибавете и брашното, пресято с бакпулвера, и накрая ванилията.

В друга купа разбийте изварата и крема сиренето заедно с пудрата захар. Прибавете едно яйце и ванилията.

Пригответе си тавичката за торта /с ринг – моята е 26 см/, като поставите хартия за печене, която да покрие и дъното и да има изправена част по стената. Изсипете половината от сместа за тестото.

Върху него като купчинки на 7-8 места сложете със супена лъжица от сместа с изварата. Нарежете прасковата на тънки резенчета, а сините сливи нарежете на четвъртинки по дължината. Между купчинките от крем сирене разпределете половината от нарязаните плодове.

Повторете, като първо отново сипете купчинки тесто, пак купчинки от крема и накрая останалите плодове.

Сложете сладкиша в предварително загряла фурна на 180 градуса. Печете за около 40 минути или с проба до суха клечка. Аз пекох с вентилация.

След като поизстине, тогава се изважда от формата. Поръсете с малко пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: