Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кайма и извара

Лазаня с кайма и извара

НелиНели
Новак
76977
Лазаня с кайма и извара
Снимка: Нели
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7
"Сигурни сме, че досега не сте опитвали такава лазаня Разкошна е!"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • доматено пюре - 700 г
  • извара - 350 - 400 г
  • кашкавал - 400 г
  • магданоз - 1 връзка
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с малко олио (зехтин) се запържват лукът и чесънът. Добавят се каймата и подправките (може да сложите и други по ваш избор).

След като каймата стане на трохи и придобие кафеникав цвят, се изсипва доматеното пюре и се оставя да покъкри на тих огън.

За другия пълнеж се забъркват изварата, рендосаният кашкавал, яйцето и магданозът. Трябва да се получи гъста каша.

В тава, леко намаслена с олио, се реди първият пласт кори (леко ги намокрих с вода, за да омекнат). Изсипва се от сместа с каймата и се рендосва малко кашкавал, след това се слага още един пласт кори и се слага сместа с изварата.

Редят се кори и се изсипва останалата кайма отново с рендосан кашкавал отгоре. Слага се последен пласт кори и се поръсва отгоре с кашкавал.

Лазанята се пече на 190 С° за 45 мин.

Към останалото доматено пюре прибавих магданоз и го използвах като сос.

Лазанята с кайма и извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: