Начин на приготвяне
В тиган с малко олио (зехтин) се запържват лукът и чесънът. Добавят се каймата и подправките (може да сложите и други по ваш избор).
След като каймата стане на трохи и придобие кафеникав цвят, се изсипва доматеното пюре и се оставя да покъкри на тих огън.
За другия пълнеж се забъркват изварата, рендосаният кашкавал, яйцето и магданозът. Трябва да се получи гъста каша.
В тава, леко намаслена с олио, се реди първият пласт кори (леко ги намокрих с вода, за да омекнат). Изсипва се от сместа с каймата и се рендосва малко кашкавал, след това се слага още един пласт кори и се слага сместа с изварата.
Редят се кори и се изсипва останалата кайма отново с рендосан кашкавал отгоре. Слага се последен пласт кори и се поръсва отгоре с кашкавал.
Лазанята се пече на 190 С° за 45 мин.
Към останалото доматено пюре прибавих магданоз и го използвах като сос.
Лазанята с кайма и извара е готова.