Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със смесена кайма

Лазаня със смесена кайма

МартинМартин
Новак
31677
Лазаня със смесена кайма1 / 4
07/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8
"Обожаваме да похапваме лазаня, само търсим кой да ни я приготви"

Необходими Продукти

  • кайма - около 1/2 кг свинска и около 1/2 кг телешка кайма
  • доматен сок - около 150 мл домашен или от консерва
  • сметана - около 50 мл за паста
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - около 3 скилидки
  • розмарин - 1 стрък
  • зехтин
  • кори - 1/2 пакет за лазаня
  • чушки - 2 - 3 печени, може и пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме хубаво двата вида кайма заедно с малко олио, сол и пипер. В загрят тиган слагате малко зехтин и прибавяте ситно нарязания на кубчета лук и чесъна.

Оставяте ги да се карамелизират хубаво и прибавяте каймата, като през цялото време я натрошавате на малки хапки с помоща на дървена бъркалка.

Когато добие златист цвят, прибавяте нарязаната на ситно чушка, доматения сок и сметаната, като разбърквате внимателно, за да не се пресече.

Намаляте огъня и покривате с капак. Оставяте да къкри 2-3 минути. В предварително намаслена йенска купа покриваме дъното с кори за лазаня (гледаме да не се наслагват едно върху друго).

Слагаме около 4-5 листенца розмарин и намазваме отгоре хубаво с приготвения пълнеж. Покриваме с кора и повтаряме. Най-отгоре на лазанята слагаме малко от доматения сос и настъргваме обилно кашкавал или сирене по избор.

Печем лазанята със смесена кайма 30 минути (до омекване на корите) на 200 градуса.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: