Домашни круфини

Домашни круфини
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Тези избухнали сладури определено си заслужават да се опитат"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • мая - 15 г жива
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 2 к.л.
  • масло - 50 г
  • масло - 165 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без маслото за намазване се слагат в хлебопекарната за 1.5 часа на програма тесто, но без втасване. Когато машината го омеси, го извадих, завих в прозрачен найлон и оставих 30 минути да почине.

Тестото разделих на 6 парчета. Вземам едното парче и го минавам през машинка за паста на най-висока степен (при мен 7) и после стигам до 4-ка без да режа дългото парче.

Готовия лист мажа с маслото за мазане и завивам на руло. Така правя и с второто парче. Става голям кроасан.

Завивам в найлона и правя останалите 4 парчета. Така стават 3 кроасана с по 2 листа.

Готовият круфин се реже на две и връзва внимателно на възел.

Пече се в намазнена форма за мъфини в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.

Домашните круфини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: