Начин на приготвяне
Всички продукти без маслото за намазване се слагат в хлебопекарната за 1.5 часа на програма тесто, но без втасване. Когато машината го омеси, го извадих, завих в прозрачен найлон и оставих 30 минути да почине.
Тестото разделих на 6 парчета. Вземам едното парче и го минавам през машинка за паста на най-висока степен (при мен 7) и после стигам до 4-ка без да режа дългото парче.
Готовия лист мажа с маслото за мазане и завивам на руло. Така правя и с второто парче. Става голям кроасан.
Завивам в найлона и правя останалите 4 парчета. Така стават 3 кроасана с по 2 листа.
Готовият круфин се реже на две и връзва внимателно на възел.
Пече се в намазнена форма за мъфини в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.
Домашните круфини са готови.