Киш Принцеса

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Киш Принцеса
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Киш Принцеса с бутертесто За закуска, обяд или вечеря ще си похапнете?"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л. високомаслено
  • чушки - 2 бр. дребни (червена и зелена)
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г за поръсване
  • риган - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • домат - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наречена Принцеса, тази алтернатива на познатите принцеси с яйца и сирене е чудесна и изключително вкусна.

Намазнява се тава за пай и в нея се разточва бутертестото. Набучва се с вилица, за да не се надуе при печене.

В купа се разбиват яйцата, киселото мляко, прибавят се наситнените чушки, сиренето и подправките.

Кишът се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато плънката стегне, и преди да е готова, се подреждат на шайби нарязаният домат и кашкавал.

Поднася се топло или студено за закуска, обяд или вечеря.

Кишът Принцеса е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: