Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинска рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал

Свинска рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал

Свинска рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Гурме идея за приготвяне на свинска рибица, с която да блеснете пред своите гости"

Необходими Продукти

  • рибица - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • портокали - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете първо лука и чесъна до карамелизиране. Извадете и пасирайте.

В същата мазнина запечатайте рибицата, която предварително сте посолили и поръсили с черния пипер.

Прехвърлете месото в тенджера под налягане. Сложете лука и бялото вино.

Изчакайте 5 мин, за да изври алкохолът, и налейте сока от портокал и половина + 1 к.ч. вода. Затворете за 30 мин.

За гарнитурата сварете картофите за 10 мин, а след това изпържете в тиган за още толкова.

Свинската рибица със сос от карамелизиран лук и сок от портокал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: