Спаначена каша със зелен лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
03/09/2017
"Ако ви е писнало от месните ястия, вижте тази супер идея за кашичка с спанак "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 732
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Каши

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата спанак и нарязваме или накъсваме.

Почистваме зеления лук, измиваме и нарязваме ситно.

В олио (4 с.л.) слагаме зеления лук и спанака. Наливаме малко вода (1/2 к.ч.) и задушаваме. Щом продуктите останат на мазнина, ръсваме черен пипер и сол.

Разбъркваме и прибавяме червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1 с.л.). С непрекъснато разбъркване наливаме топла вода (4-5 ч.ч.) и оставяме ястието да се вари, без да слагаме капак.

Когато лукът и спанакът се сварят, прибавяме нарязаните ситно джоджен и магданоз.

Може да варим манджичката още до предпочитаната гъстота или да сгъстим с още малко брашно, разтворено във вода, като получената кашичка изливаме внимателно в ястието с непрекъснато разбъркване до необходимата гъстота.

Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електрически пасатор с 2 скорости - ръчен - AVEC - 200 W
32.50 лв.
Виж ››

С елегантен дизайн и голяма мощност - пасатор, с чиято помощ приготвянето на пюрета и крем супи ще се превърне в приятно занимание :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар