Спаначена каша със зелен лук

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435167
03/09/2017
"Ако ви е писнало от месните ястия, вижте тази супер идея за кашичка с спанак "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 398
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спанак - 500 - 600 г свеж
  • зелен лук - 3 стръка
  • джоджен - 2 стръка листата пресен
  • магданоз - на вкус пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата спанак и нарязваме или накъсваме.

Почистваме зеления лук, измиваме и нарязваме ситно.

В олио (4 с.л.) слагаме зеления лук и спанака. Наливаме малко вода (1/2 к.ч.) и задушаваме. Щом продуктите останат на мазнина, ръсваме черен пипер и сол.

Разбъркваме и прибавяме червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1 с.л.). С непрекъснато разбъркване наливаме топла вода (4-5 ч.ч.) и оставяме ястието да се вари, без да слагаме капак.

Когато лукът и спанакът се сварят, прибавяме нарязаните ситно джоджен и магданоз.

Може да варим манджичката още до предпочитаната гъстота или да сгъстим с още малко брашно, разтворено във вода, като получената кашичка изливаме внимателно в ястието с непрекъснато разбъркване до необходимата гъстота.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар