Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свински хапки на фурна със зеленчуци

Свински хапки на фурна със зеленчуци

Свински хапки на фурна със зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Истинска вкусотия със свинско и много зеленчуци! Опитайте"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г без кост
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • зелена чушка - 2 бр.
  • червена чушка - 2 бр.
  • стар лук - 3 - 4 глави
  • домати - 2 бр.
  • доматен сос - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки. В загрято олио се запържва леко от двете страни, поръсено със сол и черен пипер.

Добавяме нарязан ситно лук, моркови, нарязани на малки кубчета, нарязаните на ленти почистени от семената пиперки, обелени и нарязани домати.

Разбърква се и задушаваме за кратко. Прибавя се доматен сос, червен пипер и наливаме бяло вино и малко вода.

Овкусяваме с още малко сол, дафинов лист, риган.

Прехвърляме в тавичка и печем в загрята фурна 190 градуса за 1 час да изври течността и да остане на мазнина.

Свинските хапки на фурна със зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: