Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, захарта и ванилията на висока степен с миксера, докато станат на пяна.
Разтопете шоколада на водна баня и го добавете към сместа, като бъркате бавно. Добавете и брашното.
Разделете сместа на три части и ги изпечете в 24 см застлана с хартия тава до суха клечка.
Направете сиропа, като смесите захарта и водата, докато заври. Разделете го на три за трите блата.
Дръпнете от огъня и оставете да се охлади. Добавете ликьора.
Пълнежа направете, като в малка тенджера сложите черешите, няколко лъжици захар и 50 мл вода.
Когато заври, извадете черешите и добавете нишестето. Върнете черешите в гъстия крем. Разбийте сметана на сняг и започнете сглобяването на тортата.
Вземате първия блат, изливате равномерно единия сироп, малко сметана, крем, череши, блат ....
Измазвате отстрани и отгоре със сметана.
Вашата торта Шварцвалд е готова, да ви е вкусно!