Чийзкейк Шварцвалд

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чийзкейк Шварцвалд1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
"Правенето на торти далеч не е толкова трудно, колкото изкачване на планини - опитайте сами"

Необходими Продукти

  • череши - 1 консерва десертни със сока + още 8 череши Мараскино
  • царевично брашно - 10 г, разредено с 2 с.л. вода
  • крема сирене - 500 г
  • захар - 150 г пудра
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • яйца - 3 големи, по 65г всяко
  • какао - 5 с.л. на прах (пресято)
  • сметана - 250 г за разбиване
  • шоколад - 250 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 °C и сгорещете вода за водната бяна. Обвийте формата, в която ще печете с алуминиево фолио добре. Настържете 200 г шоколад и го сложете в хладилника, докато дойде време да го ползвате.

Отделете черешите от сиропа им. Сложете сиропа да заври и го разбъркайте с разтвореното нишесте. Варете и бъркайте на слаб огън, докато се сгъсти. (1-2 минути). Оставя се да изстине.

Разбийте заедно крема сиренето, пудрата захар и ванилията на средна скорост на миксера. Добавете яйцата едно по едно и бийте до получаване на гладка смес без бучки.

Изсипете 3/5 от сместа в тавата. Подредете изцедените череши и оставете на настрана. Добавете какаото на прах към останалата смес. Разбърква се добре и се изсипва върху черешите.

Сложете чийзкейка да се пече на водна баня при 160 градуса за около 60-65 минути или докато центърът се стегне. Оставете готовият чийзкейк Шварцвалд да се охлади и го сложете в хладилника за 1 час.

След това сипете отгоре предварително приготвения крем от черешов сироп и нишесте. Оставете да се стегне за още 30 минути на студено.

Разбийте сметаната на сняг, покрийте целия чийзкейк отгоре и страни и направете украса от настъргания шоколад и Мараскино черешките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гъската
гъската
Не ми се получи добре
01.01.2014 17:43
1
мария маринова
мария маринова
много красива торта предполагам 4е е и много вкусна !!!браво!!
19.12.2011 21:36