Начин на приготвяне
В купа сипете топлото мляко и разтворете маята и захарта.
Добавете малко брашно, разбъркайте и поставете купичката в съд с топла вода, да втаса. След това с останали продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса, покрито с кърпа.
Разделете тестото на две части. Разточете едната част и изрежете кръгове. Намажете всеки кръг с лютеница и сложете по 1 с.л. нарязани на дребно кренвирши и кашкавал. Загърнете питката добре, трябва да се получи нещо като елипса.
От друго тесто направете топки. Във всяко сложете по малко лютеница и нарязани на дребно шунка и топено сирене.
Оформете ги пак на топки и на всяка направете разрези отгоре.
Оставете ги да втасат, намажете с разбит жълтък и прясно мляко. Печете на 200 градуса за 20-25 минути.
Плънката и начинът на оформяне на пълнените хлебчета е по ваше желание. Може да ги направите и само на питки без пълнеж - също са много вкусни.
Картофените питки Сюрприз са готови.