Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Картофени питки Сюрприз

Картофени питки Сюрприз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Картофени питки Сюрприз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
14
"Нищо не може да ни откаже от мисълта за диета толкова бързо, както ароматът на тези уникални картофени питки Сюрприз"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 20 г
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • картофи - 2 бр. сварени и намачкани
  • за плънка
  • лютеница
  • кренвирши
  • кашкавал
  • топено сирене
  • шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлото мляко и разтворете маята и захарта.

Добавете малко брашно, разбъркайте и поставете купичката в съд с топла вода, да втаса. След това с останали продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса, покрито с кърпа.

Разделете тестото на две части. Разточете едната част и изрежете кръгове. Намажете всеки кръг с лютеница и сложете по 1 с.л. нарязани на дребно кренвирши и кашкавал. Загърнете питката добре, трябва да се получи нещо като елипса.

От друго тесто направете топки. Във всяко сложете по малко лютеница и нарязани на дребно шунка и топено сирене.

Оформете ги пак на топки и на всяка направете разрези отгоре.

Оставете ги да втасат, намажете с разбит жълтък и прясно мляко. Печете на 200 градуса за 20-25 минути.

Плънката и начинът на оформяне на пълнените хлебчета е по ваше желание. Може да ги направите и само на питки без пълнеж - също са много вкусни.

Картофените питки Сюрприз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: