Задушени свински пържоли в гювеч

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
04/09/2017
"Мятате пържолките в гювеча, печете и си сипвате чаша червено вино "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 461
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме добре пържолите и ги овкусяваме с черен пипер и сол.

Нарязваме лука на по-едри парчета, а гъбите на филийки.

Взимаме гювеч и на дъното му слагаме един ред лук и един ред гъби. След това прибавяме три пържоли, а върху тях отново редим ред лук и ред гъби.

Върху тях слагаме останалите три пържоли и завършваме отново с ред лук и ред гъби. Отгоре прибавяме всички подправки, виното и доливаме с вода.

Захлупваме гювеча и слагаме в предварително загрята фурна за около 2-3 часа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар