Курабии с канела и кафява захар

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
05/09/2017
"Курабийките, които ни връщат в детството "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 241
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - около 500 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • бяла захар - 2/3 ч.ч.
  • кафява захар - 1/3 ч.ч
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. големи
  • амонячна сода - 1/2 пакетче
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 7 с.л за поръсване
  • канела - 1 с.л за поръсване
  • олио - за намазване на тавата
  • брашно - за поръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с вилица. После слагаме бялата захар и кафявата захар и разбъркваме много добре.

Добавяме олиото и 1 с.л. канела и продължаваме да разбиваме. В киселото мляко слагаме содата да шупне.

Добавяме млякото при другите продукти, като отново разбъркваме, за да се смеси всичко. Трябва добре да се разтвори захарта. Смесваме в 1 ч.ч. брашно 1 бакпулвер. Изсипваме брашното и разбъркваме с лъжица.

С шепа слагаме на части още брашно, като не спираме да разбъркваме. Продължаваме да слагаме, колкото поеме за гладко меко пухкаво тесто. Вадим го от съда и омесваме много добре. Отива около 500 г брашно.

Правят се топки с големина на яйце от тестото. Смесваме в чинийка 1 с.л. канела и 7 с.л. захар. Курабиите се нареждат в намазана с олио и посипана с брашно тава.

Поръсват се със захарта и канелата всички топки. Пекат се в топла фурна, пусната предварително. Печем на 180 градуса до готовност. Трябва да порозовеят и да се напукат. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар