Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печена висменка с лук на фурна

Печена висменка с лук на фурна

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г висменка
  • олио
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Висменката се реже на пържолки. Те се нареждат в намазнена тавичка и се овалват добре в подправките.

Лукът се реже на ивици и се нарежда между пържолките. Поливат се с 2-3 лъжици лимонов сок, 100 мл вода и бирата.

Пекат се на предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: