Начин на приготвяне
Пресейте брашното, изсипете всички сухи съставки - сол, захар и мая, разбъркайте и изсипете хладката вода, разбъркайте и замесете тесто, като добавяте зехтина, за да се измеси хубаво.
Оставете тестото покрито с фолио да втаса 40 минути.
Сложете го в средата на тава с диаметър 32-36 см и го разстелете като за пица - от средата към ръба на тавата.
Нека да почине още 20 минути, покрито с фолио и тогава натиснете на няколко места с пръсти, поръсете с шарена сол и поръсете със зехтин, но може да поставите и малки парченца масло.
Печете на умерена фурна до готовност, при мен в загрята на 200 градуса фурна се изпече за 20 минути. Напръскайте с малко вода, но не покривайте - нека кората остане малко хрупкава.
Ароматът на шарена сол и прясно изпечен хляб ще изпълни вашия дом. Добър апетит!