Заплетена питка

Stefani1105Stefani1105Новак28550
07/09/2017
"Заплетена, но не трудна питка, която ухае прекрасно!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 227
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко, изсипете в него захарта, маята и една супена лъжица брашно разбъркайте и оставете сместа да шупне леко.

Пресейте брашното в купа, прибавете към него солта яйцето и белтъка, супената лъжица олио, шупналата мая и месете докато се образува гладко и средно меко тесто. Оставете готовото тесто в купа докато удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на три части, от всяка разточете кора с дебелина около 0. 5 см. Поставете първата кора в избраната тавичка, застлана с хартия за печене.

Намажете кората с масло и поръсете с натрошено сирене, повторете същото с втората кора и покрийте с третата.

Разрежете получената питка на на 12 места, като не разрязвате средата, усучете всяко парченце навътре, (като на картинката по-горе).

Намажете питката с жълтък, смесен с 1 чаена лъжица олио и оставете питката да удвои обема си. Печете в загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути или до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар