Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебапчета»Мичи - малки румънски кебапчета

Мичи - малки румънски кебапчета

Мичи - малки румънски кебапчета
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Това са малките румънски кебапченца, които са сууупер вкусни"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • хляб - 1 филия
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • вода - 3 с.л. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в месомелачка телешкото месо.

Накиснете във студена вода средата от една филия хляб, след което я изстискайте с ръце и я прибавете към каймата.

Добавете още пасиран чесън, сода за хляб, сол, черен пипер, мащерка и 3 с.л. топла вода.

Омесете добре каймата и направете кебапчета дълги около 6 см.

Намажете скарата с мазнина и я загрейте. Подредете малките кебапчета и ги опечете за около 10 минути от всяка страна.

Сервирайте кебапчетата Мичи топли, гарнирани с домашна люта чушка и студена бира.

Мичи - малките румънски кебапчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: