Начин на приготвяне
Измитото и нарязано на парчета пиле поръсете с подправките за маринатата, разбъркайте, като втривате подправките в месото. Оставете настрани за 30 минути.
Нарежете лука на полумесеци, настържете моркова на едро ренде, скилидките чесън - на ситно, а домата обелете и настържете на ренде.
Нагрейте олиото в тиган и запържете пилето от всички страни до приятен кафяв цвят, отстранете го от тигана.
В същото олио запържете лука до златисто, добавете моркова и запържете заедно за около 3-4 минути.
След това добавете чесъна, зеленият боб, доматите и 1 ч.ч. топла вода. След като заври, подредете запърженото пиле, похлупете ястието с капак и варите на бавен огън до готовност на месото.
Свалете тигана от котлона, поръсете с нарязания магданоз, разбъркайте и затворете капака за около 10 минути да се позадуши.