Начин на приготвяне
Ако сте купили цяло парче свински гърди, ги нарежете. Предимството на свинските гърди е, че имат повече хрущяли, отколкото кокали.
Сложете гърдите в купа и добавете кетчупа, соевия сос и меда и подправете с черен пипер и сол.
Разбъркайте много добре.
Сложете отгоре фолио и ги оставете да престоят 12 часа.
В тава сложете алуминиево фолио на дъното и ги наредете отгоре. Изсипете от маринатата, ако е останала, върху гърдите.
Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 220-250 градуса за около 50-60 минути, като периодично ги обръщате от двете страни по два пъти, за да се изпекат добре.
Вкусът на ребърцата е невероятен - леко сладникав и сочен.
Маринованите свински гърди със сладникав вкус са готови.