Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани свински гърди със сладникав вкус

Мариновани свински гърди със сладникав вкус

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Мариновани свински гърди със сладникав вкус
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Вкусът им е невероятен - леко сладникав и много сочен"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • кетчуп - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте купили цяло парче свински гърди, ги нарежете. Предимството на свинските гърди е, че имат повече хрущяли, отколкото кокали.

Сложете гърдите в купа и добавете кетчупа, соевия сос и меда и подправете с черен пипер и сол.

Разбъркайте много добре.

Сложете отгоре фолио и ги оставете да престоят 12 часа.

В тава сложете алуминиево фолио на дъното и ги наредете отгоре. Изсипете от маринатата, ако е останала, върху гърдите.

Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 220-250 градуса за около 50-60 минути, като периодично ги обръщате от двете страни по два пъти, за да се изпекат добре.

Вкусът на ребърцата е невероятен - леко сладникав и сочен.

Маринованите свински гърди със сладникав вкус са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: