Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско Варено»Свински джолан с боб по панагюрски

Свински джолан с боб по панагюрски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Свински джолан с боб по панагюрски
Снимка: Зори
2 / 3
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Супер рецепта по панагюрски, включваща джолан и боб Не е ли това перфектната комбинация?"

Необходими Продукти

  • бял боб - 2 ч.ч.
  • моркови - 3 бр.
  • чорбаджийски чушки - 5 бр.
  • домати - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • свински джолан - 2 бр.
  • люти чушки - 3 - 4 бр.
  • олио - 50 мл.
  • девесил - 2 с.л. пресен
  • джоджен - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства, измива и накисва за една нощ във вода с една супена лъжица сол. На другия ден водата се изхвърля и бобът се изплаква.

Джоланът се измива под течаща вода и се подсушава с кухненска хартия. В дълбока тенджера се запържва джолана от всички страни и се изважда.

Отцеденият боб се слага в тенджера да заври, прецежда се първата вода и го преместваме в тенджера под налягане заедно с джолана, наситнената глава кромид лук и една супена лъжица сол.

Капакът се затваря и се вари на умерен котлон около 40 минути. След като парата спадне, тенджерата се отваря и джолана се изкарва, за да изстине.

В тенджерата, в която сме запържили джолана, пускаме нарязаните на ситно моркови, целите чорбаджийски чушки, накълцания на едро чесън и другата глава кромид лук.

След като се позапържат добавяме брашното, червения пипер, разбъркваме и изсипваме в тенджерата с боба.

Добавяме обелените и нарязани на едро домати, лютите чушлета, подправяме с подправките и доваряваме до готовност на свинското варено.

Сервираме в глинени съдове с украса от домат и стръкчета магданоз.

Свинският джолан с боб по панагюрски е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: