Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница с чушки,патладжан и моркови

Лютеница с чушки,патладжан и моркови

Лютеница с чушки,патладжан и моркови
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
Порции
30
"И малко натрошено сиренце отгоре..."

Необходими Продукти

  • чушки - 10 кг червени
  • домати - 5 кг
  • патладжани - 3 кг
  • моркови - 1 кг
  • олио - 600 мл
  • черен пипер - 7 г
  • кимион - 7 г
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжаните се изпичат и обелват, така че да не останат семки и люспи. Морковите се сваряват.

След това всичките зеленчуци се смилат с машинка и се прехвърлят в дълбока тава да се варят.

Добавят се олиото, захарта и солта (на вкус). Лютеницата се вари на тих огън, като се разбърква от време на време, за да не загори.

Когато се сгъсти се добавят подправките. Проверява се дали е готова с лъжицата, с която бъркаме.

Щом оставя пътечка по дъното на тавата, значи лютеницата е готова. Готовата лютеница се разсипва в бурканчета, които после се стерилизират за около 15 мин.

Лютеницата с чушки, патладжан и моркови е готова.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашата едросмляна лютеница, лютеницата на фурна или този вкусен домашен айвар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: