Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Бърз бишкотен сладкиш с крем и конфитюр

Бърз бишкотен сладкиш с крем и конфитюр

Бърз бишкотен сладкиш с крем и конфитюр
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Поглезете се с този чудесен бишкотен сладкиш, който става за броени минути, а резултатът е повече от отличен"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 30 бр. (250 г общо)
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • кафе - 400 мл готово и подсладено (2 ч.ч.)
  • конфитюр - 200 - 250 г от боровинки
  • масло - 50 - 60 г меко
  • пудра захар - 2 с.л.
  • какао - за украса
  • сладкарска сметана - спрей за украса и гарниране
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка правоъгълна или квадратна тавичка (20-20 см) редим пласт напоени в кафе бишкоти, като част от бишкотите срязваме на половинки, за да се събират точно в тавичката.

Разбиваме течната сметана (200 мл) на твърд сняг и смесваме с конфитюр (1-2 ч.л.).

Мекото краве масло разбиваме с пудра захар (2 с.л.) и прибавяме към сметаната и конфитюра. Смесваме добре .

Разделяме крема на три части. С едната част от получения крем намазваме първият пласт бишкоти.

Редим отново пласт сиропирани с кафе бишкоти и отново намазваме с крем. Отгоре разнасяме от конфитюра с боровинки, като си оставяме малко конфитюр за гарниране.

Отново редим бишкоти и намазваме със сметанов крем. Готовия сладкиш украсяваме като шприцоваме спрей сметана.

Преди поднасяне поръсваме сладкиша с какао и с шоколадови пръчици. Всяко парченце сладкиш сервираме с шприцована сметана от спрея и лъжичка боровинков конфитюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: