Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач с хапки от свинско и зеленчуци

Сач с хапки от свинско и зеленчуци

Сач с хапки от свинско и зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Само на нас ли ни се причува, че този сач шепне И червено вино, и червено вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • патладжани - 1 бр. малък (бял)
  • червен лук - 1 бр
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. жълти
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на парченца свинското, поставяме го в съд, където сме изстискали сока на 1 лимон. Прибираме в хладилника за около час.

Поставяме сача на котлона да загрее и прибавяме олио. В него поставяме свинските хапки и запържваме, държим докато са готови. Вадим от сача и овкусяваме с черния пипер и солта, като ги оставяме на страна.

Нарязваме на ленти червената и жълтата чушка, лука и домата. На загретия сач ги поставяме и запържваме. Вадим от сача и накрая поставяме нарязания на кубчета патладжан.

Докато приготвяме включваме фурната да загрява на 200 градуса. Към патладжана пресоваме една скилидка чесън и я добавяме. Периодично се слага олио, за да не остане сачът на сухо.

Накрая, след като всичко е готово, изсипваме месото и всички зеленчуци на загретия сач, настъргваме отгоре кашкавала и поставяме във фурната.

Печем за около 5-10 минути докато се разтопи кашкавалът. Поднасяме докато е още топло ястието.

Сачът с хапки от свинско и зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: