Начин на приготвяне
Раздробете маята в прясното мляко, добавете захарта, супена лъжица брашно и оставете сместа да шупне.
Пресейте брашното, прибавете към него солта, стопеното масло, яйцата и шупналата смес с маята. Месете тестото, докато стане меко и гладко, ако лепне може да добавите малко брашно.
Готовото тесто поставете в намазана с олио купа, покрийте с фолио и оставете на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто разделете на 3 части. Всяка част разточете върху набрашнена повърхност до дебелина половин сантиметър и оформете кифлички. По желание поставете по парченце сирене във всяка кифличка.
Готовите кифлички подредете в тава постлана с хартия за печене, оставете ги да втасат докато удвоят обема си.
Печете погачата в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути или до готовност. Може да проверите дали е готова в помощта на дървено шишче.
Когато питката е готова извадете я от фурната и я покрийте с кърпа, за да се задуши и да остане мекичка.
Погачата на кифлички е готова.
Добър апетит!