Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача на кифлички

Погача на кифлички

Погача на кифлички
Снимка: Потребител#196367
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Пухкава, пухкава Такава трябва да е всяка погача"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 800 г
  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 40 г разтопено
  • яйца - 2 бр.
  • Допълнително
  • брашно - за поръсване
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • сирене - 200 г за плънка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете маята в прясното мляко, добавете захарта, супена лъжица брашно и оставете сместа да шупне.

Пресейте брашното, прибавете към него солта, стопеното масло, яйцата и шупналата смес с маята. Месете тестото, докато стане меко и гладко, ако лепне може да добавите малко брашно.

Готовото тесто поставете в намазана с олио купа, покрийте с фолио и оставете на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на 3 части. Всяка част разточете върху набрашнена повърхност до дебелина половин сантиметър и оформете кифлички. По желание поставете по парченце сирене във всяка кифличка.

Готовите кифлички подредете в тава постлана с хартия за печене, оставете ги да втасат докато удвоят обема си.

Печете погачата в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути или до готовност. Може да проверите дали е готова в помощта на дървено шишче.

Когато питката е готова извадете я от фурната и я покрийте с кърпа, за да се задуши и да остане мекичка.

Погачата на кифлички е готова.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: