Айвар

09/09/2017
"Колкото и бурканчета да направите за зимата, няма да стигнат - всеки ще иска да опита от вашия айвар "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 787
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките и ги слагаме в тенджера. Захлупваме и оставяме за 15-20 минути. Обелваме ги, като отстраняваме и семките им.

Чушките ги поставяме в цедка и ги оставяме да се изцедят за около 3-4 часа. Смиламе ги в месомелачка на ситна решетка, а може и с пасатор. Изпичаме лютите чушлета на котлона, докато се разпукат.

След това ги белим и също ги прекарваме или в месомелачката, или в пасатора. Поставяме ги при чушките.

Сипваме 2 пръста олио на дъното на дълбок тиган или тенджера. Поставяме смлените чушки и бъркаме сместа в продължение на 40-60 минути, на умерен огън. Овкусяваме със сол.

Разпределяме в бурканчета и ги затваряме веднага. Стерилизираме за около 15 минути.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар