Начин на приготвяне
Изпичаме чушките и ги слагаме в тенджера. Захлупваме и оставяме за 15-20 минути. Обелваме ги, като отстраняваме и семките им.
Чушките ги поставяме в цедка и ги оставяме да се изцедят за около 3-4 часа. Смиламе ги в месомелачка на ситна решетка, а може и с пасатор. Изпичаме лютите чушлета на котлона, докато се разпукат.
След това ги белим и също ги прекарваме или в месомелачката, или в пасатора. Поставяме ги при чушките.
Сипваме 2 пръста олио на дъното на дълбок тиган или тенджера. Поставяме смлените чушки и бъркаме сместа в продължение на 40-60 минути, на умерен огън. Овкусяваме със сол.
Разпределяме в бурканчета и ги затваряме веднага. Стерилизираме за около 15 минути.