Празнична бисквитена торта

Потребител#196367Потребител#196367
Новак
2817249143
Празнична бисквитена торта
Снимка: Потребител#196367
2 / 3
10/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Тази тортичка може и да е празнична, но и без повод пак се хапва много добре"

Необходими Продукти

  • бисквити - 350 г шоколадови
  • инстантно кафе - 150 мл (или какао )
  • За крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 г
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • есенция - 1 капсула ванилена
  • захар - 5 супени лъжици
  • сметана - 300 мл
  • За украса
  • шоколад - 100 г
  • сметана - 50 г
  • бита сметана - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 400 мл от млякото заедно със захарта, докато заври. През това време смесете нишестето с останалите 100 мл от млякото и жълтъците.

След като млякото със захарта заври, прибавете на тънка струйка сместа от разтвореното нишесте и жълтъци, бъркайте енергично на среден към слаб огън докато кремът се сгъсти.

Прибавете към него ванилената есенция, разбъркайте и оставете кремът да се охлади и след това го смесете с 300 мл разбита сметана.

Потопете всека бисквитка в кафето или какаото и я подредете в избраната тортена форма, залейте първия пласт бисквити с крема, редувайте бисквити и крем докато продуктите свършат. Оставете тортата за кратко в хладилник.

Пригответе украсата, като разтопите на водна баня шоколада заедно с 50 мл от сметаната докато се получи гладка смес, залейте с нея тортата и украсете с розички от бита сметана.

Оставете тортата да стегне в хладилник за поне 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: