Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена салата»Румънска картофена салата

Румънска картофена салата

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Румънска картофена салата
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Много засищаща салатка, която дори може да се консумира като основно ястие Краставичките и яйцата й придават различен вкус и нюанс, който много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр., големи
  • лук - 1 глава, малка/средна
  • кисели краставички - 6 бр.
  • яйца - 3 бр., твърдо сварени
  • олио - или зехтин на вкус
  • оцет - на вкус (ябълков или винен)
  • черни маслини - 10 - 12 бр.
  • магданоз - за декорация
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и яйцата, оставете да поизстинат и обелете.

Нарежете на ситно киселите краставички и лука и ги поставете в дълбока купа.

Полуизстиналите картофи и яйца нарежете на сравнително малки парченца (яйцата могат и да се настържат).

Овкусете със сол, оцет и олио или зехтин и разбъркайте добре.

Маслините може да нарежете, отстранявайки костилките, и да ги смесите с останалите продукти, а може и да подредите цели върху всяка порция.

Поднесете салатата все още леко топла или на стайна температура, украсена със стръкчета магданоз.

Съвет: По желание може да добавите и сварен морков към зеленчуците.

Румънците я консумират като предястие или дори като основно, защото е много засищаща. Подобна е на нашата картофена салата, но краставичките и яйцата дават различен вкус и нюанс, който трябва да опитате, за да усетите защо тази толкова обикновена наглед салата е толкова обичана!

Румънската картофена салата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Много вкусна салата, Дани , благодарение на теб няма само румънците да я хапват !
01.11.2017 18:34