Начин на приготвяне
Сварете картофите и яйцата, оставете да поизстинат и обелете.
Нарежете на ситно киселите краставички и лука и ги поставете в дълбока купа.
Полуизстиналите картофи и яйца нарежете на сравнително малки парченца (яйцата могат и да се настържат).
Овкусете със сол, оцет и олио или зехтин и разбъркайте добре.
Маслините може да нарежете, отстранявайки костилките, и да ги смесите с останалите продукти, а може и да подредите цели върху всяка порция.
Поднесете салатата все още леко топла или на стайна температура, украсена със стръкчета магданоз.
Съвет: По желание може да добавите и сварен морков към зеленчуците.
Румънците я консумират като предястие или дори като основно, защото е много засищаща. Подобна е на нашата картофена салата, но краставичките и яйцата дават различен вкус и нюанс, който трябва да опитате, за да усетите защо тази толкова обикновена наглед салата е толкова обичана!
Румънската картофена салата е готова.
Коментари