Начин на приготвяне
Сладкото от киви приготвям от добре узрели, но твърди плодове. Моите са домашни и много сладък сорт.
Измивам ги и ги обелвам, нарязвам ги на кубчета. Лимоните ги измивам добре и нарязвам на тънки резени.
Прибавям ги към кивито, засипвам ги със захарта и ги прибирам на хладно за едно денонощие.
Захарта трябва да се е разтопила, преди варенето на сладкото. Отстранявам лимонените резени и поставям съда на слаб огън, за да се избегне прегаряне на сладкото. Ще се образува пяна, която задължително трябва да премахнете.
Варим до необходимата гъстота. Ако се приготви правилно, ще придобие красив изумруден цвят.
Остава само да го затворите докато е горещо в бурканчета и да ги обърнете с капачката надолу.