Начин на приготвяне
Започнете с плънката, като в тиган смесите каймата, ситно нарязания лук, олиото и малко вода, разбъркайте и го поставете върху нагрят котлон. Варите сместа при непрекъснато бъркане, докато се изпари водата. Добавете подправките на вкус и посолете, ако е нужно.
Премахнете тигана от котлона и добавете кашкавала, разбъркайте докато се разтопи навсякъде.
Направете разрез на печените чушки от едната страна, разтворете ги на лист и поставете 1-2 с.л. (в зависимост от големината на чушките) от каймата.
Навийте чушките на рулца (като канелони), оваляйте ги в брашното, предварително смесено със сол на вкус. Подредете чушките в тава с големина, в зависимост от броя им, на 1 пръст разстояние една от друга, ако ви е останала смес от каймата просто я разпределете в тавата върху чушките, не я изхвърляйте.
За заливката разбийте яйцата, прясното мляко и брашното на гладка смес, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте.
Залейте чушките със сместа и поставете тавата, в предварително нагрята на 250 градуса фурна, печете около 20 минути.
След като се поохлади, нарежете на порции и сервирайте.
Страхотни пълнени чушки с кайма и вкусна заливка.