Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно, морковите се рендосват. В дълбок тиган се загрява половината олио. Когато е готово, в него се запържват лукът и морковите. След като са готови, към тях се добавя предварително размитата във вода кайма и се доразбива с тел, за да стане на фини трохи.
Когато и каймата е добре запържена, към сместа се добавя оризът и се долива малко вода, овкусява се с подправките, разбърква се добре и се оставя да покъкри, докато оризът поеме течността.
През това време чушките се измиват и се почистват от семките. Когато са готови, се оставят настрани. Плънката се разбърква добре и щом няма почти никаква течност, се добавят доматите. Обърква се всичко добре, поръсва се с наситнения магданоз и се дърпа от котлона. Оставя се да почине за 10-на минути.
През това време се прави заливката. В подходящ съд се разбиват яйцата заедно със солта. Когато са готови, към тях се добавя киселото мляко. Бърка се добре, след което се добавят прясното мляко и брашното. Тава, в която ще подреждате чушките, се намазнява с станалото олио.
Чушките се пълнят с плънката, потапят с отвора надолу в брашното и се подреждат в намазнената тава. Така се процедира до изчерпване на количествата. Когато чушките са готови, се заливат със заливката и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Коментари