Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с богата заливка

Пълнени чушки с богата заливка

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367922002
Пълнени чушки с богата заливка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"В ръцете на истински майстор обикновените пълнени чушки се превръщат в истинско пиршество за сетивата!"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • чушки - 1 кг
  • ориз - 500 г бял, бисерен
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • червен пипер - 2 - щипки
  • магданоз - 1 връзка
  • доматен сок - 1 шише
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 200 г
  • За заливката
  • прясно мляко - 500 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, морковите се рендосват. В дълбок тиган се загрява половината олио. Когато е готово, в него се запържват лукът и морковите. След като са готови, към тях се добавя предварително размитата във вода кайма и се доразбива с тел, за да стане на фини трохи.

Когато и каймата е добре запържена, към сместа се добавя оризът и се долива малко вода, овкусява се с подправките, разбърква се добре и се оставя да покъкри, докато оризът поеме течността.

През това време чушките се измиват и се почистват от семките. Когато са готови, се оставят настрани. Плънката се разбърква добре и щом няма почти никаква течност, се добавят доматите. Обърква се всичко добре, поръсва се с наситнения магданоз и се дърпа от котлона. Оставя се да почине за 10-на минути.

През това време се прави заливката. В подходящ съд се разбиват яйцата заедно със солта. Когато са готови, към тях се добавя киселото мляко. Бърка се добре, след което се добавят прясното мляко и брашното. Тава, в която ще подреждате чушките, се намазнява с станалото олио.

Чушките се пълнят с плънката, потапят с отвора надолу в брашното и се подреждат в намазнената тава. Така се процедира до изчерпване на количествата. Когато чушките са готови, се заливат със заливката и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Наистина богата заливка, досега не бях ги приготвяла така, ще опитам да вкусим нещо ново от пълнените чушки. Към каймата ние добавяме нарязан на ситно домат, но може и сок.
30.08.2016 21:38
1
Покажи всички подкоментари
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Искам да поясня, че за млякото за заливката съм забравила да сложа едно м пред л, 500 мл е, не л :)
30.08.2016 20:25