Начин на приготвяне
Измийте сливите, махнете костилките и нарежете плода на едро.
Налейте вода, колкото да се покрият плодовете и сложете да ври на слаб огън.
Варете докато омекнат, след което прецедете през сито само сока, без да претривате плодовете.
На един литър сок добавете 800 г захар и върнете на котлона.
Варете 7-8 минути и прибавете на тънка струя пектина, разтворен в малко вода. Бъркайте докато се сгъсти.
2-3 минути преди да свалите желето от огъня, прибавете лимонената киселина.
Докато желето е още горещо го налейте в затоплени, чисти и сухи буркани. Затворете здраво с капачки и обърнете върху капачката докато изстинат.
Уточнявам, че продуктите посочени по-горе, са за 1 литър сок.