Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на шайби и ги запечете във фурната до златисто.
Нарежете глава лук на ситно и го задушете в дълбок съд с няколко капки зехтин.
Наситнете две скилидки чесън и прибавете в съда. Сипете няколко супени лъжици вода при лука, за да омекне по-бързо.
Нарежете на ситно пресните босилек и магданоз. Добавете доматите от консерва в тигана и усилете котлона. Овкусете соса с черен пипер и сол и оставете до покъкри за кратко.
Добавете пресните подправки в соса, разбъркайте и свалете от котлона.
Нарежете 300 г моцарела на филийки.
Подредете резени печен патладжан по дъното на тавичка за печене. Върху тях разпределете слой доматен сос и подредете парченца моцарела. Настържете тънък слой твърдо сирене. След това подредете останалите патладжани, слайсовете моцарела и завършете с останалия доматен сос.
Поръсете финално със сирене Пекорино и прехвърлете патладжаните с доматен сос във фурната на 200°C за 15-20 минути.
Патладжаните с доматен сос и моцарела са много вкусни.
Коментари