Начин на приготвяне
В блендер смиламе бисквитите и вафлите до фини трохи. След това добавяме какаото и кокосовите стърготини и смиламе за още малко.
В горещата вода слагаме маслото да се разтопи и го добавяме към сухата смес.
Разбъркваме хубаво, докато всичко се смеси много добре. Прибираме сместа в хладилника да стегне. След около 1 час, когато сместа се е стегнала, оформяме скаличките и ги подреждаме в чиния.
Прибираме ги в хладилника и приготвяме глазурата, като начупваме шоколада в чаша и отгоре слагаме маслото.
Слагаме в микровълновата за 1 минута, изваждаме, разбъркваме и ако шоколадът не се е разтопил връщаме в микровълновата за още една минута.
Разбъркваме хубаво и заливаме скаличките с глазурата. Прибираме ги в хладилника, да се стегнат.
Скаличките Хималаи са готови.