Начин на приготвяне
Бисквитите и зърнената закуска смлях с чопър.
Пресипах в купа и към тях добавих захар, канела и какао.
Използвах също сладко от смокини, което пасирах, за да смеся по-лесно с бисквитите.
С лъжица разбърках добре и добавих прясното мляко и разтопеното масло.
Разбърквах, докато всички съставки се размесят равномерно.
С ръце оформих малки скалички, които подредих в чиния.
За декорация на коледните скалички използвах шоколад, който разтопих в микровълнова печка, директно с опаковката. Аз използвах шоколад, който не е обвит във фолио, затова разтопих в микровълновата.
Отрязах крайчето на опаковката и шприцовах разтопеният шоколад върху всяка скаличка.
Натроших няколко цветни шоколадови дражета и поръсих с тях скаличките, за да придам по празничен вид.
Така приготвените коледни скалички оставих за 1-2 часа да се стегнат, преди да ги сервирам.